LaSalle IM koopt voor € 70 mln 460 woningen

LaSalle Investment Management heeft voor € 70 mln een portefeuille met 460 huurwoningen gekocht in twee Nederlandse steden. De portefeuille is verworven voor een 'separate account client'.

LaSalle Investment Management heeft voor € 70 mln een portefeuille met 460 huurwoningen gekocht in twee Nederlandse steden. De portefeuille is verworven voor een 'separate account client'.

LaSalle wil als asset manager in Nederland verder groeien. De nieuwste aanwinst is de achtste aankoop in de afgelopen twee jaar. Het is de tweede transactie in de huursector. Als de twee deals die nog op handen zijn ook doorgaan, komt het investeringsvolume van LaSalle in Nederland uit op circa € 430 mln.
LaSalle richt zich op bestaand vastgoed in de grote Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De investment manager wil nog meer woningen kopen en ook schuldovernames staan op de rol.

De overgenomen woningportefeuille bestaat uit een mix van gereguleerde en niet-gereguleerde appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen, verspreid over vier nieuwe gebouwen in Breda en Tilburg. Deze zijn centraal gelegen en goed aangesloten op het openbaar vervoer. In de volledig uitgeruste appartementen wonen vooral jonge professionals.

LaSalle heeft onlangs Diederik Bakker benoemd als national director. Vanuit het kantoor in Amsterdam is hij verantwoordelijk voor het vermogensbeheer in de hele Benelux. Bakker is afkomstig van UBS Global Real Estate, waar hij zeven jaar werkte als hoofd aset management Benelux. Gedurende deze tijd hielp hij bij de oprichting van een pan-European Residential Fund en was hij betrokken bij een groot aantal overnames, verkopen en asset management projecten.

Voorafgaand aan de UBS Global Real Estate was Bakker werkzaam bij Bouwfonds Investment Management. Hij werkt hier zeven jaar in diverse functies, waaronder asset management, onderzoek en strategie, alsmede een periode in de corporate finance afdeling van Bouwfonds Holding. Hij heeft een diploma Business/Financial Management van de Universiteit Nyenrode en is een fellow van de RICS, waar hij drie jaar Europees bestuurslid was.

Het Europees netwerk van LaSalle bestaat uit acht kantoren - Amsterdam, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, München, Parijs en Praag.