Top Ontwikkelaars 2014: Nieuwkomer Harvest & Millten

Harvest & Millten is een voorbeeld van een nieuwe ontwikkelende en beleggende partij. Investeerders lopen uiteen van jonge succesvolle ondernemers tot en met family offices.

"Harvest & Millten is een voorbeeld van een nieuwe ontwikkelende en beleggende partij. Investeerders lopen uiteen van jonge succesvolle ondernemers tot en met family offices.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 11, 28 november 2014

Dit jaar staat Harvest & Millten voor het eerst in de Top Ontwikkelaars. Foppe Eshuis (36) en Lennart Rottier (31) zijn twee jaar geleden begonnen als ontwikkelaar en belegger Millten. Vanaf het begin heeft Millten een vaste samenwerking met Harvest Vastgoed, dat in 2004 is opgericht door John Halbertsma en Emile Vermeulen.

Harvest & Millten kan projecten als het kantoor van Scotch & Soda aan de Keizersgracht en Vice Media Benelux aan de Reguliersdwarsstraat haar conto schrijven. In de planning staan projecten als het Prinsengracht Ziekenhuis (samen met COD), het grachtencomplex Herengracht 539–543 en Reguliersdwarsstraat 96–104.

Het zijn veelal herontwikkelingen of transformaties van karakteristiek vastgoed en allemaal Amsterdamse projecten. Dat weerspiegelt de filosofie van Harvest & Millten. Eshuis: ‘We willen alleen ontwikkelen binnen de ring A10. Dat kennen we goed en daar hebben we de meeste affiniteit mee.’

Rottier: ‘De ontwikkelingen worden gefund door enkele investeerders die zowel participeren in de ontwikkeling als in de langjarige belegging.’ Zowel Harvest als Millten belegt mee, in gelijke delen. Omdat de ontwikkelaar langjarig betrokken blijft, denken Eshuis en Rottier dat hun ontwikkelingen van hogere kwaliteit zijn. Bij het zoeken van investeerders weet Harvest vooral de family offices te vinden, terwijl Millten juist een netwerk heeft van jonge ondernemers. Eshuis: ‘Dat zijn vaak mensen van onze eigen leeftijd. De twee typen investeerders komen elkaar zakelijk niet zo snel tegen, maar vinden het wel vaak interessant met elkaar te werken.’"