Medeopdrachtgeverschap doorslaggevend bij selectieprocedure kavels 5d en 5e Houthaven

De gemeente Amsterdam start de selectieprocedure voor kavels 5d en 5e op Memeleiland in de Houthaven.

De gemeente Amsterdam start de selectieprocedure voor kavels 5d en 5e op Memeleiland in de Houthaven.

Via de Best Value selectiemethode wordt de best beschikbare marktpartij geselecteerd, die een parkeervoorziening op de kavel wil realiseren en samen met toekomstige bewoners de marktwoningen wil ontwikkelen, financieren en realiseren.

Op 14 december 2015 is de selectie gestart en zijn alle relevante stukken op TenderNed gepubliceerd. Voor de selectie voor 5d en 5e staat de grondwaarde en de hoogte van de exclusiviteitsvergoeding voor het optierecht vast. Er wordt geselecteerd op de mate waarin de marktpartij zijn toekomstige bewoners zeggenschap geeft over de woningen, via medeopdrachtgeverschap. Met de inschrijver die het hoogst gemiddeld scoort op de projectdoelstellingen en voldoet aan de gestelde eisen en voorwaarden, wordt een optieovereenkomst gesloten. Deze partij krijgt de mogelijkheid om gedurende 12 maanden de plannen uit te werken, waarna zij de grond in erfpacht kan afnemen. Lees meer over deze selectie op www.tenderned.nl en zoek op “Houthaven bouwkavel 5d en 5e medeopdrachtgeverschap”.

De opgave omvat het ontwikkelen van een bouwblok van maximaal 88 marktwoningen met medezeggenschap van toekomstige bewoners in de vorm van medeopdrachtgeverschap, en een parkeergarage op Memeleiland. Dit eiland krijgt de breedste groenstrook in het midden. Daarnaast grenst de Zuidzijde van het eiland aan het toekomstige Dijkpark. Op Memeleiland worden alleen maar woonfuncties gerealiseerd.