Standvast Wonen en BPD tekenen voor 59 sociale huurwoningen in Waalfront

Woningcorporatie Standvast Wonen uit Nijmegen en BPD hebben 9 juli de turnkeyovereenkomst voor project Handelskade getekend.

Woningcorporatie Standvast Wonen uit Nijmegen en BPD hebben 9 juli de turnkeyovereenkomst voor project Handelskade getekend.

Hiermee is de afzet van 59 sociale huurappartementen geborgd in de laatste fase van dit grootse binnenstedelijke project in gebiedsontwikkeling Waalfront Nijmegen.

Handelskade zal uiteindelijk bestaan uit 534 appartementen en 2800 m² commerciële ruimte verdeeld over 9 gebouwen rondom een centrale binnentuin. Het complex is direct gelegen aan de Waal en tegen de binnenstad en wordt voorzien van een ondergrondse parkeergarage met ruim 500 plaatsen. De oplevering staat gepland voor 2018.

In eerdere fasen heeft Standvast Wonen al 120 sociale huurappartementen en 400 m² commerciële ruimte afgenomen. Daarnaast zal Handelskade bestaan uit 187 vrijesector huurappartementen die worden afgenomen door Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De resterende 168 koopappartementen en 2400 m² commerciële ruimte zijn inmiddels gefaseerd door BPD in verkoop genomen.

Handelskade is het eerste project in gebiedsontwikkeling Waalfront. Waalfront is gelegen aan de Waal en tegen de binnenstad van Nijmegen en was oorspronkelijk een bedrijventerrein met onder andere de Honigfabriek. Dit zal over ongeveer 15 jaar een nieuw stadsdeel met circa 2000 woningen opleveren. De gebiedsontwikkeling betreft een samenwerking tussen BPD en gemeente Nijmegen.