Renaissance Construction doet bod op Ballast Nedam

De Turkse bouwonderneming Renaissance Construction wil het noodlijdende concern Ballast Nedam overnemen voor een bedrag van € 30 mln.

"De Turkse bouwonderneming Renaissance Construction wil het noodlijdende concern Ballast Nedam overnemen voor een bedrag van € 30 mln.

De twee bedrijven hebben gezamenlijk aangekondigd dat zij voorwaardelijke overeenstemming hebben bereikt over een openbaar bod van Renaissance Construction op alle geplaatste en uitstaande certificaten in het kapitaal van Ballast Nedam tegen een biedingsprijs van € 1,55 (inclusief dividend). Dit ligt onder de beurskoers op het moment dat het bod werd uitgebracht. Na opening daalde de koers van Ballast Nedam tot het onder het bod.
Als de overname slaagt zal Ballast Nedam zijn bedrijfsidentiteit en merk behouden. Het bedrijf blijft een apart juridische eenheid met hoofdkantoor en organisatie in Nederland.

Het bod is volledig in contanten per certificaat, onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden. De overnameprijs vertegenwoordigt een premie van 29,2% op de slotkoers van 18 mei 2015, de dag voor de aankondiging dat Ballast Nedam verkennende gesprekken voerde met verschillende buitenlandse partijen over een mogelijke fusie of overname. Het bod wordt gesteund door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Ballast.

Verlies van € 15 mln
Ballast Nedam is door een aantal infrastructurele projecten zoals de A2 bij Maastricht in grote financiële problemen gekomen. Uit de eveneens vandaag gepubliceerde halfjaarcijfers blijkt dat er in de eerste zes maanden een operationeel verlies is geleden van € 10 mln en een nettoverlies van € 15 mln. De solvabiliteit is gedaald van 4% naar 0% waar 10% minimaal vereist is. Ballast Nedam heeft nu € 789 mln aan orders in portefeuille, terwijl dat een jaar geleden nog ruim € 1 mrd was.
De omzet is ten opzichte van het eerste halfjaar 2014 met 18% gedaald tot € 420 miljoen in het eerste halfjaar van 2015, door lagere omzetten van de divisies Infrastructuur en Specialismen & Toelevering."