IVG herontwikkelt De Oliphant tot multi-tenant kantoor

IVG revitaliseert De Oliphant om multi-tenant gebruik mogelijk te maken en meer openheid te creëren. Het kantoorgebouw in Zuidoost wordt omgedoopt tot The Sharing Tower.

IVG revitaliseert De Oliphant om multi-tenant gebruik mogelijk te maken en meer openheid te creëren. Het kantoorgebouw in Zuidoost wordt omgedoopt tot The Sharing Tower.

The Sharing Tower aan de Haaksbergweg 4-98 beschikt over circa 20.000 m² aan verhuurbare oppervlakte. De eigenaar IVG Institutional Funds heeft Sens Real Estate ingeschakeld voor de herontwikkeling. De oplevering van het gebouw is gepland voor medio 2017.

De sharing economy is volgens de initiatiefnemers gebaseerd op 'openheid, mobiliteit, wendbaarheid, transparantie, vrijheid, en boven alles, shareability.' The Sharing Tower wordt in zijn geheel rondom deze waarden gerevitaliseerd en opnieuw ontworpen. 'Het nieuwe gebouw zal alles in zich hebben wat de sharing economy zo waardevol maakt', zegt Gerard Schoenaker van Sens Real Estate. 'Samenwerking die tot nieuwe initiatieven leidt. Openheid die nieuwe ideeën bevordert. En transparantie die vertrouwen geeft. Daarmee wordt The Sharing Tower dé werkomgeving voor de volgende generatie werknemers en ondernemers.'
De herontwikkeling sluit aan op de marketing van Amsterdam. De stad riep zichzelf vorig jaar uit tot 'Europa's eerste Sharing City'.

The Sharing Tower gaat de verbinding aan met de omgeving, naast puur en alleen de huurders. De architect zal het gebouw op zo’n manier (her)ontwerpen dat het bezoekers verwelkomt en aan zich bindt. De begane grond zal op hetzelfde niveau komen te liggen als het aangrenzende maaiveld terwijl de gevel open en transparant zal zijn. Het doel van deze architectonische ingrepen is om openheid en transparantie te faciliteren. Het ontwerp is van Sarafopoulos Architects.