Rotterdam biedt ontwikkellocatie aan statige Westersingel te koop aan

Fakton Consultancy en Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting starten maandag namens de gemeente Rotterdam met de verkoop van een ontwikkellocatie aan de Westersingel 18-20 te Rotterdam.

De locatie omvat de volle eigendom van vier percelen grond met opstallen met een totale oppervlakte van 1.961 m². De hoofdbouw is gerealiseerd vanaf 1961 en daarna diverse malen aangepast. Het huidige complex heeft een totaal oppervlak van 3.679 m² vvo (NEN2580) en wordt leeg en vrij van huur verkocht.

Visie

De gemeente is op zoek naar een partij die zowel een visie ontwikkelt op het gebouw, maar ook op de locatie. Een partij die het park aan de achterzijde activeert en verbindt met een van de meest statige singels van de stad. De verkoop verloopt via een openbare verkoopprocedure met voorselectie, waarbij alle geïnteresseerde partijen kunnen deelnemen, op voorwaarde dat zij voldoen aan de minimumeisen zoals vermeld in het inschrijfformulier.

Culturele as

De Westersingel is de oostelijke begrenzing van de wijk Centrum en is samen met de Mauritssingel, Spoorsingel, Noordsingel, Noordplein, Crooswijksesingel en Boezemsingel onderdeel van het ‘Waterproject 1854’, van negentiende-eeuwse stadsarchitect W.N. Rose. Gebouwen aan deze singel zijn rijker van decoratie dan het achterliggende deel van de wijk.

De oorspronkelijke bebouwing is gerealiseerd tussen 1870 en 1900 en wonderwel bleef de Westersingel gespaard tijdens het bombardement op Rotterdam. Op dit moment is de Westersingel onderdeel van de culturele as van Rotterdam. Het is een directe verbinding van het Centraal Station naar het Museumpark en het Scheepvaartkwartier.