Kamminga neemt rol De Vries tijdelijk over bij Vastgoed Belang

Jack de Vries vertrekt definitief als voorzitter van Vastgoed Belang. Jan Kamminga keert tijdelijk terug als opvolger. 

Al eerder werd duidelijk dat De Vries zijn rol bij de belangenorganisatie van particuliere beleggers in vastgoed zou moeten opgeven. Eerder deze maand werd hij namelijk voorgedragen als nieuwe burgemeester van Maassluis.

De Vries heeft vanaf 2021 Vastgoed Belang geleid. Zijn uitgebreide politieke ervaring, opgedaan in rollen als woordvoerder van de CDA-Kamerfractie, persoonlijk adviseur van de premier en staatssecretaris van Defensie, stelde hem in staat de positie van Vastgoed Belang te versterken. 'Hij heeft ons door enkele van de meest uitdagende tijden geleid, waaronder de coronapandemie, personeelswisselingen en de stapeling van overheidsmaatregelen. Zijn inzet heeft niet alleen bijgedragen aan een essentiële verjongings- en professionaliseringsslag binnen onze organisatie, maar heeft ook onze positie binnen het huisvestingsbeleid versterk', aldus het bestuur.

De rol van burgemeester is niet verenigbaar met het voorzitterschap van Vastgoed Belang. De Vries legt zijn functie neer per 1 juni 2024. Jan Kamminga, oud-makelaar, voorzitter van diverse brancheorganisaties, voormalig voorzitter van de VVD en voormalig Commissaris van de Koningin in Gelderland, neemt zijn voorzitterstaken tijdelijk over. Hij was, van 2012 tot 2021, al eerder voorzitter van Vastgoed Belang. De belangenorganisatie is al een zoektocht begonnen naar een definitieve opvolger.